Klik...Sokongan Anda Amat diperlukan

klik untuk bersama kami

Search This Blog

KLIK follow untuk Sahabat Setia

Klik untuk kembali ke Halaman Utama

11 January 2011

Senarai Artis Wanita Indonesia yang merokok


Siapa sangka Luna Maya dan Dian Sastrowardoyo juga masing-masing perokok. Selepas pendedahan senarai artis wanita Malaysia yang merokok disiarkan, kali ini kami akan mendedahkan pula Senarai Artis Wanita Indonesia Yang Merokok. Artikel ini bukanlah bertujuan mendedahkan aib mereka (artis) yang tersenarai, ini kerana mereka sendiri menganggap perbuatan mereka itu tiada salahnya sama ada di sisi agama atau adap budaya. Jika mereka sendiri tidak menganggapia mengaibkan, mengapa kita pula bimbang mengenainya?


Bimbang pula penulis apabila masih ramai warga Malaysia yang gemar menonton sinetron Indonesia. Lebih buruk lagi, ada juga yang mula terikut dengan beberapa pengaruh yang cuba ditonjolkan dalam sinetron Indonesia. Ada juga yang menjadikan artis wanita Indonesia ini sebagai contoh.

1. Luna Maya
Luna Maya yang dilahirkan pada 26 Ogos 1983 merupakan kekasih kepada vokalis Peterpan, Ariel. Luna Maya pernah membintangi sebuah filem Kabir Bhatia bertajuk Love. Nama Luna Maya bukan sahaja terkenal di Malaysia dan Indonesia, malah hingga ke Jepun, bahkan benua Afrika. Semuanya gara-gara satu 'kes peribadinya' bersama Ariel menjadi berita utama di seluruh dunia.

2. Dian Sastrowardoyo
Dian ialah pelakon yang pernah popular dengan filem Ada Apa Dengan Cinta. Namun sejak filem debutnya itu, nama Dian Sastro semakin kurang menjadi sebutan dikalangan peminat.
3. Nabila Syakieb
Namanya semakin dikenali di Malaysia apabila sinetron Cinta dan Anugerah, lakonannya bersama Asfraf Sinclair ditayangkan tidak lama dahulu. Wajah ayu dan lembut tidak menghalang Nabila menyertai senarai artis-artis Indonesia yang merokok.

5. Tyas Mirasih
Bekas teman wanita Bams Samsons yang juga pernah dikaitkan dengan Raffi Ahmad ini pernah berlakon dalam sebuah filem yang pernah ditayangkan di Malaysia, Air Terjun Pengantin. Dalam filem ini, pelakon watak Rrama dalam filem CicakMan 2: Planet Hitam, Tamara Bleszynski turut sama berlakon.
Sekian sahaja, jika anda mempunyai sebarang sumber sama ada video atau gambar bolehlah berkongsi dengan kami. Tinggalkan apa-apa maklumat di laman Facebook kami atau diruang komen. Sebenarnya masih ramai artis wanita Indonesia yang merokok, tetapi hanya yang dikenali sahaja penulis siarkan.
*dipetik dari MacJay.net

Macam-macam yang berlaku sekarang ni. Panglima pun rasa pelik juga. Malaysia dan Indonesia memang seiring rupanya! ramai lagi sebenarnya yang hisap rokok ni. nanti panglima nak keluarkan gelagat gadis-gadis pula sedang menghisap rokok!

Related Post :

2 comments:

 1. The photos of Ms.Dian Sastrowardoyo is a Photoshop result, he has a good reputation as Indonesian actress, the rest maybe is right .

  One of the worst lifestyle of Indonesian actress is refers to Ms.Dewi Perssik, Ms.Julia Perez,
  Ms.Sarah Azhari and Ms.Ayu Azhari .
  ( Ms.Krisdayanti also included, she must learn a lot from Dato' Siti Nurhaliza )
  Not only about smoking, their lifestyle could not be good example for our generation, both in Indonesia and Malaysia
  You can search in Google, exluding Ms.Dian Sastrowardoyo because her Photoshop image already spreads as hoax .

  I am Indonesian, but I don't like Sinetron
  ( it is not a positive teachings )
  Similar with gossip-infotainment, married and divorced become public consumption .

  They must learn from Korean K-drama and Indian Bollywood, past Indonesian drama in 1990-2001 era is good, for example
  'Si Doel Anak Sekolahan'

  That's why I say some actress in Indonesia
  ( I don't know in Malaysia ) is have a worst lifestyle now and could not be idol to our generation .

  ReplyDelete
 2. artis malaysia pun merokok,tetapi tidaklah ramai.hanya segelintir sahaja.walaupun hanya segelintir tetapi mereka merosakkan nama mereka sendiri..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...