Klik...Sokongan Anda Amat diperlukan

klik untuk bersama kami

Search This Blog

KLIK follow untuk Sahabat Setia

Klik untuk kembali ke Halaman Utama

18 January 2011

TV3 dikecam bincang Isu besarkan Payudara secara terbuka


KUALA LUMPUR – Segmen bertajuk Salahkah besarkan payu dara? yang disiarkan dalam program Wanita Hari Ini (WHI) terbitan TV3 pada pukul 12 tengah hari semalam mengundang reaksi kurang senang pelbagai pihak di negara ini.


Kosmo! semalam menerima banyak panggilan daripada penonton yang rata-rata melahirkan rasa kurang selesa dengan tajuk dan cara segmen bual bicara itu diadakan.

Tinjauan di laman peminat rasmi program WHI di Facebook juga mendapati ramai yang tidak bersetuju topik itu dibincangkan secara terbuka.

Paparan visual yang memfokuskan kepada bentuk payu dara model-model yang lengkap berpakaian dalam laporan segmen tersebut juga dianggap tidak sesuai kerana ia ditonton oleh segenap lapisan masyarakat termasuk kanak-kanak.

Aksi nakal jurukamera TV3 yang didakwa sengaja memfokuskan kepada payu dara pengacara dan tetamu jemputan semasa segmen itu juga dikecam. 


- dipetik dari kosmo


Panglima baru saja keluarkan isu ni baru-baru ni. Mungkin sebab itu lah TV3 tertarik kot keluarkan isu yang sama. Cuba klik di sini untuk lihat. Pada Panglima bagus lah kita bicara isu ni, sebabnya Panglima sendiri pun masih kabur tentang isu yang agak baru di Malaysia ni. Tapi kalau over sangat pun memanglah tak kena dengan budaya kita. Apa pandangan anda?

4 comments:

  1. x setuju bincang secara terbuka... apatah lagi depan tv yang penontonnya pelbagai. memang x sesuai dengan budaya masyarakat melayu

    ReplyDelete
  2. tv3 mengong... dah x de sensitiviti. main belaah je! bodo

    ReplyDelete
  3. Harap pasni WHI bincang topik besarkan K@T3 plak hahaha :"D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...