Klik...Sokongan Anda Amat diperlukan

klik untuk bersama kami

Search This Blog

KLIK follow untuk Sahabat Setia

Klik untuk kembali ke Halaman Utama

17 January 2011

Isu Azan : Peguam MCA mohon maafNg Kian Nam menyampaikan permohonan maaf pada sidang media di Bangsar, Kuala Lumpur hari ini. – Foto oleh Choo Choy May[TMI] KUALA LUMPUR, 17 Jan – Peguam yang didakwa meminta sebuah masjid di Kampung Kerinchi, Pantai Dalam di sini memperlahankan azan hari ini menyifatkan ia salah faham yang diperbesarkan pihak tertentu. 

Peguam tersebut, Ng Kian Nam, pada sidang media selepas mengadakan pertemuan dengan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mewakili penduduk di kawasan Pantai Dalam turut memohon maaf secara terbuka kepada semua rakyat negara ini terutamanya orang Islam.

Ng yang juga ahli seumur hidup MCA berkata, isu azan yang melibatkan Masjid Al-Ikhlasiah itu hanya salah faham dan sudah diselesaikan.

“Saya nak pohon maaf terhadap semua orang Islam kerana menimbulkan salah faham itu ... sebenarnya saya tidak tahu bagaimana untuk membezakan antara azan dan kuliah subuh.

“Saya akui setiap orang ada kelemahan termasuk saya, saya tulis surat itu kerana tidak dapat bezakan antara azan dan kuliah subuh. Jadi saya pohon maaf secara terbuka sekiranya surat yang saya tulis telah timbulkan salah faham.

“Secara terbuka saya pohon maaf kerana telah berlaku kekeliruan dan salah faham ini,” katanya pada sidang media di pejabat Umno Lembah Pantai di sini.

Beliau juga melahirkan rasa kekecewaan apabila surat aduan yang dihantar kepada Jabatan Perdana Menteri dihebohkan kepada umum.

“Saya juga sudah jelaskan perkara sebenar kepada NGO, sudah minta maaf dan berharap mereka akan terima saya untuk terus tinggal di sana,” kata Ng yang juga bekas pelajar Universiti Malaya....

 *dipetik dari duniacacamarba.comAlhamdulillah... Panglima harap semuanya sudah selesai. Janganlah kita cuba mengguris hati dan perasaan sesama kita lagi. Panglima harap juga ini yang terakhir kerana rasanya kita dah puas bersabar. Panglima bimbang disebabkan kesabaran kita yang terlalu tinggi ini akan menjadikan mereka besar dan menganggap kita lemah. 

Janganlah diuji lagi tindak balas sesama kita. Biarlah keamanan yang kita nikmati ini kekal selamanya...
1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...