Klik...Sokongan Anda Amat diperlukan

klik untuk bersama kami

Search This Blog

KLIK follow untuk Sahabat Setia

Klik untuk kembali ke Halaman Utama

07 February 2011

Islam dilindungi Kristian semasa tunjuk perasaan di Mesir


Selepas berlakunya tsunami politik di Tunisia yang menyaksikan jatuhnya rejim Ben Ali kini rejim Hosni Mubarak di Mesir pula diambang kejatuhan. beberapa hari yang lalu kira-kira 8 juta rakyat Mesir turun dijalanan bagi menyertai bantahan terhadap 'anjing Israel' yang sedang memegang tampuk pemerintahan negara mereka itu. namun, beberapa laman web khususnya di Eropah melaporkan bahawa Israel secara diam-diam terbabit dalam 'menyuraikan' penunjuk perasaan di jalanan. mereka (Israel) dikatakan antaranya telah menyelurkan senjata kepada pihak berkuasa Mesir bagi menyuraikan bantahan yang saban hari makin hebat.

Tunjuk perasaan di mesir yang sedang berlaku bukan sahaja disertai oleh Muslim Mesir sahaja, malah turut serta bersama mereka bagi memperjuangkan hak rakyat Mesir sekaligus rakyat Palestin ialah orang beragama Kristian Mesir. Gambar eksklusif dibawah ini membuktikannya. Apa yang membanggakan, orang Kristian Mesir bersama-sama membantu melindungi Muslim Mesir yang sedang bersembahyang ketika berlakunya demonstrasi.

Sumber dari www.mediamalaya.com menerusi MacJay.Net


Pengajaran paling berguna untuk umat Islam. Sedangkan berlainan agama boleh membantu sesama sendiri, inikan kita sesama Islam. Seharusnya umat Islam menyedarinya dan menjadikan ianya sebagai satu permulaan bagi membina kekuatan sesama kita... Insya Allah 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...