Klik...Sokongan Anda Amat diperlukan

klik untuk bersama kami

Search This Blog

KLIK follow untuk Sahabat Setia

Klik untuk kembali ke Halaman Utama

08 March 2013

FREEMASON adalah dalang sebenar Insiden di LAHAD DATU...

Amerika Syarikat setelah berjaya menguasai kawasan simpanan minyak dunia di Asia Barat seperti di Iraq dan Libya, nampaknya tidak mustahil cuba untuk menguasai rantau asia tenggara terutama Malaysia bagi mencapai matlamat mereka untuk menguasai minyak dunia. Matawang US yang tidak bergantung kepada nilai emas tetapi bergantung kepada nilai minyak, yang juga dikenali sebagai petro-dollar amatlah bergantung kepada pasaran minyak bagi menaikkan nilai dollar untuk mengatasi krisis ekonomi kapitalis yang semakin meruncing.

Mengikut kajian diberitakan bahawa Sabah mempunyai simpanan minyak dan gas yang menyamai Kuwait sebuah negara teluk. Dianggarkan pada tahun 2011 Sabah mempunyai simpanan minyak sebanyak 1.5 billion tong dan simpanan gas sebanyak 11-trillion kaki padu, dengan dua telaga minyak yang baru dijumpai diperairannya. Buat masa ini Sabah mempunyai 15 buah telaga minyak yang menjana 192,000 tong sehari bersamaan RM53 juta sehari. 

Berbanding dengan Filipina yang hanya mengeluarkan 6,000 tong sehari. Pada tahun 2012 Filipina mengeluarkan sejumlah 1.64 juta tong dan dipati pengeluarannya telah berkurang sebanyak 29% berbanding tahun sebelumnya. Sumber utama minyaknya dari kawasan minyak Galoc hanya menyumbangkan sebanyak P1.74 billion, amat sedikit jika dibandingkan dengan hanya 5% sumbangan royalti minyak dari Sabah iaitu sebanyak P12.5 billion.

Seperti dilapurkan dalam akhbar antarabangsa, salah seorang waris Sultan Sulu yang merupakan seorang senator, Abraham Rasul Jr. menyatakan ingin mendapatkan bantuan kerajaan Amerika bagi menyelesaikan isu tuntutan Sabah untuk pihak mereka.

Namun ada satu kejadian yang paling tidak disangka berlaku yang boleh dikaitkan dengan insiden ini.
Satu kejadian yang berlaku di Laut Sulu apabila kapal perang Amerika, USS Guardian terkandas di terumbu karang Tubbuhata menimbulkan tanda-tanya. Kejadian tersebut berlaku pada 17hb Januari iaitu 24 hari sebelum serangan keatas Sabah oleh tentera Sulu pada 11hb Februari 2013. Adalah jelas seolah-olah kapal perang tersebut sengaja belayar terkeluar dari laluannya memandangkan kapal perang yang mempunyai peralatan termoden ini gagal mengelak terumbu karang di kawasan Tubbataha Reef yang memang terkenal dengan terumbu karang ini. Walaupun telah diberi amaran berkali-kali oleh Tubbataha Reef Marine Ranger, komander USS Guardian dengan sengaja enggan berhenti dan mengelak untuk mematuhi amaran tersebut.

Jose Ma. Lorenzo Tan merupakan timbalan pengerusi WWF-Filipina, menyatakan dengan hairan dan tidak percaya;

“Why were they even near Tubbataha? The Sulu Sea is so vast, and it takes 10 hours from Puerto Princesa to reach it. Why couldn’t they see it when they had all the state-of-the-art maps and navigation systems?
Adalah jelas kapal perang tersebut melakukan operasi rahsia apabila pihak US langsung tidak memaklumkan kepada pihak berkuasa Filipina atas kejadian tersebut, beliau terus mempersoalkan lagi;

“The question is: Who did they inform? The governor of Palawan (Abraham Mitra) did not know. The Tubbataha Protected Area Management Board did not know. The Western Command (of the Armed Forces of the Philippines) did not know,”

Tambahan pula pihak pengawal marin langsung tidak dibenarkan mendekati kapal tersebut, apabila kapal tersebut telah diisytiharkan berada dalam persediaan perang;

“There were eight rangers on speed boats. And they could not even approach. The ship was on general quarters (alarm),”

Paling menghairankan adalah kapal perang tersebut terus diistiharkan musnah dan dimusnahkan dan segala peralatannya di angkut keluar. Inilah buat pertama kalinya dalam sejarah Amerika sebuah kapal perang dimusnahkan dalam keadaan aman bukan dimedan perang! Terdapat banyak kegiatan yang mungkin berselindung atas alasan menyelamat dan memunggah barang-barang yang mungkin dialihkan untuk aktiviti rahsia. Secara fakta juga kesemua anak kapal di pindahkan dan dikatakan dihantar ke pengkalan di Jepun yang berada amat jauh dari tempat kejadian padahal kalaulah betul dalam keadaan kecemasan sudah tentunya mereka didaratkan di Filipina yang lebih munasabah untuk dilakukan. Padahal Filipina adalah sekutu kuat Amerika di rantau ini.

Menurut kenyataan dari satu kumpulan Sulu yang lain yang menentang serang ini, gerakan Kesultanan Sulu Darul Islam (SSDI) yang dipimpin oleh Sultan Bantilan Muhammad Muizzuddin II, menyatakan gerakan bersenjata Kiram ini, ada pihak yang lebih besar memainkan peranan dibelakang mereka. Menurut lapuran dari SSDI lagi terdapat kehadiran lelaki berkulit putih didalam kumpulan bersenjata Kiram tersebut.
Malangnya ketika ini telah pun berlaku satu pembunuhan besar antara dua kumpulan Islam yang diwakili oleh kerajaan Malaysia dan juga Kesultanan Sulu. Sememangnya mereka menunggukan saat ini amat umat Islam saling berperang dan berbunuhan sesama sendiri.

Paling menyedihkan tersebar fitnah yang sangat merungsingkan apabila penyokong parti memerintah menuduh pakatan pembangkang menjadi dalang di sebalik peristiwa ini. Begitu juga di kalangan pembangkang yang menuduh Kerajaan Malaysia yang merancang peristiwa ini. Cacian dan maki hamun secara terbuka yang tercatat di halaman Facebook jelas menunjukkan betapa seriousnya perbalahan yang tercetus di kalangan rakyat Malaysia pula yang rata-ratanya adalah satu agama dan satu bangsa! Amat ditakuti sekiranya pilihanraya yang akan datang akan dijadikan medan untuk mereka bertempur sesama sendiri kelak...!

Oleh itu adalah penting bagi umat Islam di Malaysia untuk mengenali siapakah musuh sebenar mereka yang sentiasa melakukan perancangan bagi melemahkan dan menguasai umat Islam kini. Umat Islam perlu bersedia iaitu dengan kembali berpegang kepada ajaran Islam yang sebenar, kembali kepada perintah Allah dan Rasulnya seperti terkandung didalam al-Quran dan Sunnah Nabi s.a.w. Segala kebenaran telah terserlah satu persatu dan janji Allah & Rasulnya kemenangan hanyalah menjadi milik kepada orang-orang yang benar-benar beriman dan beramal soleh. Dajjal yang sedang memporak-porandakan dan mengelirukan umat Islam bukan sahaja di Timur Tengah tetapi juga telah mula menampakkan peranannya di sebelah sini pula. Disamping itu jangan lupa kita mengamalkan surah al-Kahfi dan menghayatinya supaya kita terlindung dari pancaroba ini.

17 comments:

 1. memang pun dajjal punya keje.

  ReplyDelete
 2. Cuba teka parti Politik di malaysia yang guna logo iluminati or freemason..
  Agen iluminati malaysia berselidung dibawah parti tersebut..

  Cuba teka siapa parti tersebut? itu adalah agen iluminati.. Jangan undi Parti tersebut..  ReplyDelete
  Replies
  1. Jawapannya: raja nusantara group. White spiritual boy wakakaakka....

   Delete
 3. parti apa tu??? malas lh nk teka..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Parti apa lagi..umno la. Banyak sgt benda disembunyikan dari rakyat

   Delete
 4. x kisah la iluminati ke ape,..kalau minyak sabah je dah standard kuwait,..kenape sabah tak maju-maju.dan kenape Malaysia pun tak maju-maju.mana pergi semue duit minyak tu? kerajaan sekarang memang korup

  ReplyDelete
 5. Malaysia is developing country..klu kate malaysia x maju2 mmg baru keluar gua la tu

  ReplyDelete
  Replies
  1. stuju.. sabah antara negeri plg maju kat m'sia ni..

   Delete
  2. kau ni mesti tak pernah keluar kampung kan. asyik terperap je.

   Delete
 6. iyap dalm kemajuan kita still memelihara keaslian atau ketradisional kehidupan

  ReplyDelete
 7. Korang anon2 ni bodoh ke apa?..Buat lah kajian dan analisa kukuh!..Main hentam kromo je...menampakkan mentaliti korang ni sesuai utk pencacai2!..Tak de kajian dn analisa jelas utk dipaparkn!...Aku dok tngh2 ni kehausan bukti lengkap dan tepat!..Bkn ckp2 mcm budak2 bwh umur.

  ReplyDelete
 8. buat research tntg rothschild,freemason,illuminati n dajjal laknatullah..baru kita akan sedar kenapa Rasulullah mengingatkan pada kita betapa besar n dasyatnya fitnah dajjal laknatullah..

  ReplyDelete
 9. I smoκed for Thirty four years and couldn't be happier with my personal Greensmoke. I pay my tobacco the same day I got my starter kit. It's much cheapеr as compared to cigarettes are far too!

  The tobacco marl tаstes bеіng a сigaгette!
  Іf yοu uѕe disсоunt code disc05-9037 it
  can sаve you 5% or if you invest $100 or more make use of disc10-9037 and save 10%!
  You won't end up being sorry. Enjoy.

  Take a look at my web-site ... green smoke in black ops 2

  ReplyDelete
 10. Hі there, thе whole thing іs gοing well herе anԁ ofcourse every one
  is shаring infoгmаtiоn, that's genuinely excellent, keep up writing.

  Feel free to surf to my webpage http://www.1spanishcompany.co.uk/

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...