Klik...Sokongan Anda Amat diperlukan

klik untuk bersama kami

Search This Blog

KLIK follow untuk Sahabat Setia

Klik untuk kembali ke Halaman Utama

14 September 2012

Sistem Pendidikan ISLAM tajaan FREEMASON?SISTEM PEMBELAJARAN AGAMA YG KITA SEMUA AMALKAN SELAMA INI BERLAWANAN DENGAN SISTEM AGAMA YG SEBENAR.

SEBAGAIMANA SUNNATULLAH........ RASULULLAH SAW DI AJAR OLEH JIBRIL AS.

PERKARA PERTAMA YG PERLU DI PERTEKAN KAN ADALAH BAB AKIDAH DAN PEMANTAPAN IMAN. BARULAH SESUDAH ITU BELAJAR FARDHU AIN SERTA PERKARA2 YG BERSANGKUTAN DENGAN IBADAH. SETELAH MANUSIA SEMUA BERIMAN.

SELAMA 13 TAHUN NABI SAW DI MAKKAH..... AYAT YG DI TURUNKAN OLEH JIBRIL AS BERSANGKUTAN DENGAN IMAN DAN PEMANTAPAN AKIDAH.


SETELAH HIJRAH KEMADINAH..... BARULAH AYAT PERENTAH, IBADAH, DAN HUKUM DITURUNKAN SETELAH MANUSIA MEMPUNYAI NILAI IMAN.


BERBEZA DENGAN APA YG KITA AMALKAN HARI INI.

HANYA MEMENTINGKAN BAB IBADAH SEMATA2 TANPA PENEKANAN UNTUK BAB IMAN DAN AKIDAH.


JADILAH MANUSIA YG BOLEH BERAMAL TETAPI TIDAK BERIMAN.

BOLEH SOLAT SUNAT HARI RAYA TETAPI TINGGAL SOLAT WAJIB.

BOLEH BERPUASA TETAPI TAK SOLAT

BOLEH SOLAT TETAPI TIDAK TUTUP AURAT.

BOLEH TAAT PADA MAK AYAH TETAPI DERHAKA PADA ALLAH.


IBADAH SUDAH MENJADI ADAT SAHAJA. BUKAN DILAKUKAN KERANA BENAR2 BERIMAN PADA ALLAH.


SATU2 IBADAH TIDAK AKAN BERNILAI DAN DIBERI PAHALA OLEH ALLAH JIKA TIDAK BERIMAN DAN AKIDAHNYA ROSAK...


MARILAH KITA SAMA2 RENUNGKAN DAN BERTINDAK SEGERA UNTUK MEMBETULKAN MANA2 YG TIDAK BETUL.

MUDAH2AN ALLAH MEMPERMUDAHKAN URUSAN KITA SEMUA.
 

* dipetik sepenuhnya dari https://www.facebook.com/tgputm.tapediri

memang benar apa yang disentuh oleh TGPUTM TAPEDIRI. Selama 55 tahun merdeka kita sebenarnya masih berselimut di bawah kelambu tanpa menyedari jarum-jarum FREEMASON yang dinaungi oleh penjajah British teguh tertanam di sanubari kita.

Kita mungkin tidak menyedari betapa cengkaman Freemason sebenarnya telah lama kita amalkan. mereka tidak menentang kita secara terbuka tetapi peperangan tanpa kemusnahan nyata telah lama mereka lancarkan ke atas kita. Mana mungkin kita diberikan kemerdekaan dengan mudah tanpa mereka meyakini kita duduk di bawah telunjuk mereka?

Lupa soal itu... kita telah lama merdeka dan mentadbir negara ini dengan bebas. Buktikan bahawa ISLAM sebagai agama rasmi yang kita pertahankan dihayati sepenuhnya! Apa yang melanda kepada masyarakat kita hari ini adalah akibat dari acuan salah yang diciptakan ke atas kita. Ke mana perginya para ulama serta bijak pandai agama yang sepatutnya menyedari dan membetulkan kesilapan ini? Sekiranya mereka selesa dengan pangkat dan kedudukan tanpa mahu membetulkan apa yang sepatutnya kita sedari maka lebih baiklah tuan meletak jawatan. Biarkan mereka yang IKHLAS memperjuangkan ISLAM meneruskan perjuangan mereka tanpa gangguan dan halangan dari mereka yang selesa dengan hanya bertopeng...   7 comments:

 1. Berani kerana benar takut kerana salah.

  ReplyDelete
 2. Ello saudara ku fairus... Kuatkan semangatmu demi islam. Klu komen pun tuan x berani apatah nti memikul senjat mnntang freemason! Sedih betul dgn pndangan tuan

  ReplyDelete
 3. Perkara yang dah biasa buat,agak sukar untuk ditinggalkan....

  ReplyDelete
 4. assalamualaikum,bagi pendapat saya yg cetek ilmu ni,islam di malaysia lebih kpd adat saja,pemahaman kpd agama islam pun bercampur aduk dgn adat,akidah pun bercampur aduk dgn adat,memelayu kan islam itu ok,tapi mengislamkan melayu itu lagi ok,kita jgn lupa di seluruh pelosok dunia ada org islam,majoriti,tapi kenapa negara/org islam selalu di tindas?padahal majoriti pnduduk dunia adalh org islam,sbbnya bagi saya,org islam tak brsatu,brjuang krna bangsa/negara,islam no 2 ehehee btul ke aku tulis ni ish maafkn sy Tuan punya blog..

  ReplyDelete
 5. BERANI KERANA BENAR!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...