Klik...Sokongan Anda Amat diperlukan

klik untuk bersama kami

Search This Blog

KLIK follow untuk Sahabat Setia

Klik untuk kembali ke Halaman Utama

17 January 2013

AIRMATA yang semakin kurang nilaiannya

Kenali secara ringkas Bashar Asad yang gila ini. Apakah pegangan sebenar Bashar Asad dan rejim mereka? Adakah mereka menganut agama Islam?

❁ Rejim Asad sebenarnya berpegang kepada Syiah Nusairi. Golongan ini tidak mengamalkan Islam sepertimana yang dibawa oleh Rasulullah SAW.

Di dalam Syiah Nusairi, mereka mempunyai 6 mazhab dan akidahnya mengikut setiap mazhab. Antara aqidah yang terdapat di dalam Syriah Nusairi adalah:

❁ Mereka bertuhankan matahari.
❁ Mereka bertuhankan bulan.
❁ Mereka juga ada yang bertuhankan awan.
❁ Yang paling menjijikkan adalah, mereka juga bertuhankan kemaluan wanita. Hal ini kerana mereka mengatakan bahawa manusia lahir daripada rahim wanita dan wajib menghambakan diri padanya.

Itulah diantara aqidah sesat Syiah Nusairi yang dianut oleh rejim Bashar Asad. Mengikut pendedahan yang telah didedahkan oleh Syeikh Hassan Al-Hindawi yang merupakan pembantu khas Dr. Yusuf al-Qaradawi, revolusi yang telah berlaku di Syria telah dijadikan peluang untuk mereka (Nusairi) membantai sekejam-kejamnya golongan Sunni. Hal ini kerana, di dalam aqidah Syiah, membunuh golongan Sunni yang digelar sebagai Nasibi adalah sangat afdhal dan besar pahalanya. Allahu Rabbi!!

Apakah pandangan ulama' terhadap pegangan ini?

❁ Ijma’ Ulama’ Sunni telah mengeluarkan fatwa bahawa penganut Syiah Nusairi ini telah terkeluar daripada ahlul kiblat. Mereka disebut sebagai golongan ghullat termasuk puak Druze yang ramai di Bukit Golan dan Lubnan. Merekalah yang hakikatnya sedang menguasai politik Syria sekarang.

Dapatkan info Syria Care: Pertubuhan Penyayang Islam Membantu Syria

PERBEZAAN BENDERA BASYAR DAN KUMPULAN PEMBEBASAN SYRIA

[Gambar 1]

Bendera Syria yang digunakan oleh rejim Basyar sekarang dan merupakan bendera negara Syria sebelum daripada berlakunya Revolusi Syria. Antara yang bernaung dibawah bendera ini sekarang adalah:

1) Bashar al-Assad
2) Maher al-Assad
3) Ali Habib Mahmud
4) Tentera Darat Syria
5) Tentera Laut Syria
6) Angkatan polis
7) Pasukan taat setia Parti Ba'ath
8) Syabih (SB Basyar)

[Gambar 2]

Bendera Syria yang digunakan oleh Pembangkang Syria yang bersama-sama dengan rakyat yang bangkit menentang kezaliman rejim. Antara yang bernaung dibawah bendera ini sekarang adalah:

1) Majlis Kebangsaan Syria yang terdapat dua Jawatankuasa dibawahnya iaitu Suruhanjaya Umum Revolusi Syria dan Jawatankuasa Penyelarasan Tempatan
4) Jawatankuasa Penyelarasan Kebangsaan untuk Perubahan Demokratik
5) Tentera Pembebasan Syria
6) Ikhwan Muslimin Syria
7) Rakyat yang mahukan Basyar digulingkan.
Mengalir lagi airmata ini...  Ketika kita diselimuti kebahagiaan tetapi saudara kita di sana sedang berjuang menegakkan kalimahmu! Begitu kuat pegangan mereka sedang kita sendiri tidak pasti apakah kita mampu berpegang dengan Islam sekiranya melalui penyeksaan yang sama?

Jangan kata ditanam hidup-hidup mahupun dibakar... dijanjikan dengan kesenangan ataupun digertak untuk dinafikan rezeki sudah tentu ramai yang berpaling! Begitu ramai cendiakawan agama (yang kononnya mahir selok belok mengenai Islam) hanya membisu kerana bimbangkan kehilangan jawatan. Mereka lebih rela melihat Islam dipersenda dan dipermainkan daripada kehilangan nikmat duniawi.
Sebak... apabila mengenangkan betapa Islam bukan hanya berperang dengan musuh yang nyata tetapi terpaksa berhadapan dengan mereka yang juga mengaku Islam tetapi sebenarnya jauh menyimpang dari ajaran Islam. Lebih mudah untuk memerangi orang-orang kafir sebenarnya daripada memerangi pengkhianat ini.
Apakah Malaysia akan berdepan dengan situasi ini? Apa yang terlihat sekarang amat membimbangkan apabila muncul orang Islam yang menafikan kebenaran Islam secara tidak nyata... TEPUK DADA TANYA SELERA

3 comments:

 1. DAPAT INFO TERBARU MEMBACANYA..

  ReplyDelete
 2. kita kat malaysia hidup senang. sana pulak... hmm

  ReplyDelete
 3. Αnybοdy who iѕ willing tо get a
  effeсtively-tonеd stomаch сan use this belt.


  my web-ѕite - flex belt reviews

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...