Klik...Sokongan Anda Amat diperlukan

klik untuk bersama kami

Search This Blog

KLIK follow untuk Sahabat Setia

Klik untuk kembali ke Halaman Utama

10 October 2011

Jemaah Malaysia maut di MadinahSeorang jemaah haji wanita Malaysia meninggal dunia selepas dipercayai terjatuh dari tingkat sembilan hotel penginapannya di Hotel Al-Haram di Madinah, Arab Saudi, kira-kira jam 4 petang waktu tempatan (9 malam waktu Malaysia), kelmarin.

Sumber memberitahu, mangsa yang berasal dari Selangor, bersama suaminya ke Makkah untuk menunaikan Rukun Islam kelima.Katanya, sebelum kejadian, mangsa dikatakan berada dalam biliknya di tingkat sembilan hotel berkenaan.“Mangsa dipercayai terjatuh dari biliknya sebelum meninggal dunia di tempat kejadian,” katanya.Pejabat Tabung Haji ditempatkan di hotel ini.


Sementara itu, jurucakap Tabung Haji ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.Katanya, pihaknya masih menjalankan siasatan berhubung kejadian itu.


Seorang jemaah haji Malaysia yang turut menetap di hotel sama, Mohd Faizal Mohd Noor berkata, ketika kejadian, dia dalam perjalanan ke Masjid Nabawi, tidak jauh dari hotel itu untuk menunaikan solat Asar.Katanya, dia ternampak mangsa terjatuh dari bilik hotelnya dan meninggal dunia di tempat kejadian.


* Ajal maut sememangnya di tangan tuhan, kita hanya mampu merancang namun tuhan yang menentukan. Apapun takziah kepada keluarga mangsa. Namun Tabung Haji selaku pihak yang bertanggung jawab harus menjalankan siasatan terperinci bagi memastikan kejadian ini tidak lagi berulang... Al-Fatihah buat Allahyarhamah

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...