Klik...Sokongan Anda Amat diperlukan

klik untuk bersama kami

Search This Blog

KLIK follow untuk Sahabat Setia

Klik untuk kembali ke Halaman Utama

03 April 2014

Insiden MH 370 : 'Saya TERKEJUT!!'


Bukti Terkini MH370 : Ikuti Analisa & Kajian Kapten Nik Huzlan Yang Bakal Hapuskan Segala Teori & Hipotesis Sebelum Ini! : Sudah lebih 3 minggu telah pun berlalu, dan dunia termasuk pakar-pakar yang terlibat terus memerah buah fikiran bagi mencari jawapan disebalik tragedi Mh370 disbealik pelbagai persoalan yang terus dibiarkan “tergantung” sehingga ke hari ini. 

Terbaru didedahkan maklumat terbaru yang menunjukkan gambar yang dirakam pada sesi penerangan yang datangnya daripada pihak berkuasa kerajaan Malaysia termasuk Malaysia Airlines kepada keluarga mangsa penumpang di China.
Melihatkan bukti terbaru ini dan berdasarkan analisa Kapten Nik Huzlan, ini jawapannya :


Nampak terang di sini pesawat Mh370 kelihatan berpusing disebelah kanan pada kedudukan 270 darjah. Kapten Nik Huzlan menilai pusingan pesawat MH370 adalah “pusingan yang sempurna dan tiada cacat celanya” dan terus merentas semula laluan yang pernah dilakukannya sebelum itu dan pusing semula di sebelah kiri dan seterusnya menuju ke arah Pulau Pinang.

Dan ini bermakna pesawat Mh370 tidak mengalami kerosakan seperti yang benar didedahkan oleh seorang juruterbang berpengalaman. Kapten Nik Huzlan sendiri terkejut dengan maklumat terbaru ini dan sekaligus bercanggah dengan informasi dan maklumat yang mengatakan selama ini pesawat MH370 hanya melakukan pusingan kiri sahaja. 

Buat pertama kalinya, pesawat MH370 dikatakan telah melakukan pusingan kanan. Kapten Nik Huzlan mengatakan pesawat MH370 melakukan pusingan kanan sebaik sahaja Co Pilot Farid mengucapkan perkataaan “Alright, Good Night” dan terus merentasi ke arah Teluk Siam dan terus pergi ke Pulau Pinang.

Jikalau pesawat MH370 mahu pulang semula ke Malaysia, MH370 hanya perlu pusing kiri terus ke Malaysia .Jikalau pesawat MH370 dalam keadaan kecemasan mengapa perlu MH370 melakukan satu pusingan disebelah kanan secara perlahan-lahan dan kemudian merentas laluan yang dilakukan sebelumnya? Mengapa?

Kapten Nik Ahmad Huzlan merasakan perbuatan dan cara pengendalian MH370 sepertidirancang dengan cukup-cukup teliti

Dan….jikalau ada kecemasan sekalipun, juruterbang dan co Pilot tidak berhubung dengan mana-mana pusat kawalan trafik udara? Mengapa?

Dan Kapten Nik Huzlan mengatakan dari IGREX, cara pesawat MH370 terbang pun sangat-sangat meragukan kerana dilihat mahu mengelak Laut Sumawi Dan Pulau Nicobar dan memotong jalan merentasi terus ke selatan Lautan Hindi yang mana laluan tersebut adalah merupakan laluan yang tiada satu pun berada di bawah kawalan radar.
Kronologi Lengkap Detik-detik Kehilangan MH370 8 mac 2014Cuma Kapten Nik Huzlan mula merasa pelik dan merasakan tidak logik untuk pesawat MH370 sampai ke IGREX pada 2:15 pagi (8 Mac 2014). Pesawat MH370 buat pusingan kanan pada pukul 1:31 pagi. Pergi ke Penang dan seterusnya ke VAMPI dan signal point yang terakhir ke IGREX pada pukul 2:15 pagi.

Apa jawapan Kapten Nik Huzlan? Pesawat MH370 tidak akan dapat sampai pada IGREX dalam tempoh hanya sekitar 40 minit sahaja melihatkan tahap kelajuan yang boleh dicapai pesawat MH370 dan juga pusingan kanan dan kiri yang telah dilakukan oleh pesawat MH370 ini.

Berdasarkan kajian Kapten Nik Huzlan, kelihatan teori Human Interferance (perbuatan yang disengajakan) amatlah kuat melihatkan pesawat MH370 sebenarnya “under full control” kerana ia mampu membuat corak pusingan kanan dengan baik ditambah pula mampu merentas semula laluan yang perlu dilakukan sebelum itu.

* dipetik dari www.beritasemasa.com.my

sudah terang lagi bersuluh...! Kalau benar ianya dirancang dan pesawat dirampas oleh negara lain sekalipun, apa yang mampu kita lakukan? Sedihnya melihat penganiayaan yang dilakukan ke atas negara kita sedangkan kita sebenarnya tidak mampu melakukan apa-apa pun sebenarnya! Kita amat lemah sebenarnya walaupun kita sering membuat perbandingan dengan negara laian dan mengakui bahawa kita adalah antara yang terbaik di dunia!

Andainya pihak atau negara yang merampas samada Amerika Syarikat ataupun Israel, atau mana-mana negara sekalipun mengakui perbuatan mereka sekalipun, hanya bantahan sahaja yang kita mampu suarakan! nak mengadu pada negara lain jawapannya memang semua negara akan berdiam diri, nak mengadu pada negara Islam lainnya pastilah mereka lebih selesa berdiam diri.

Lalu apa yang boleh kita buat sebenarnya? Kita melihat saudara Islam kita disembelih di negara lain pun kita hanya suarakan bantahan atau lebih mudah jangan mencampuri urusan mereka kerana itu sikap yang paling selamat. Lemahnya negara-negara Islam sebenarnya.

Walau apa sekalipun kita perlu teruskan usaha. Sebaik-baik senjata adalah doa, dan teruskan berdoa agar Islam terus terpelihara ke akhirnya... kita serahkan sahaja segala urusan kepada Allah kerana DIA adalah perancang TERBAIK. Sesungguhnya Allah jua yang maha mengetahui   

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...